U gaat uw huis, garage of schuur verbouwen. Of misschien denkt u wel aan volledige nieuwbouw. Er moet een stuk aan uw huis worden aangebouwd. U heeft een nieuwe dakkapel nodig. Er zijn een paar kozijnen verrot. De trapleuning zit los. Er is al jaren niets meer aan uw huis gedaan; nu is het hoog tijd voor groot onderhoud. 

Groot of klein bouwproject, KBF Frederiks is uw betrouwbare partner voor nieuwbouw, verbouwing, onderhoud en renovatie. Wat KBF Frederiks onderscheidt is dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Bovendien brengen we samen met u het project in kaart en blijven we altijd in overleg.

KBF Frederiks bouwt, verbouwt, onderhoudt en renoveert in heel Groningen, Friesland en Drenthe.

Nieuwbouw: een eigen huis, een plek onder de zon…

Nieuwbouw is een groot project. Een kostbaar project dat veel van uw tijd vergt. Een emotioneel project ook. U legt uw hele ziel en zaligheid in het nieuwe huis. Aan welk bouwbedrijf vertrouwt u zo’n grote klus toe? Van KBF Frederiks kunt u volledige inzet verwachten. Met meer dan 10 jaar ervaring in de achterzak weten we precies wat er bij nieuwbouw komt kijken. We zijn gewend samen te werken met architecten, collega’s en andere partijen in de bouw. We weten als geen ander hoe we uw nieuwe huis precies volgens uw wensen kunnen bouwen.

Carport, veranda, overkapping
Nieuwbouw hoeft niet altijd een huis te zijn; de bouw van een carport, veranda of overkapping tegen het pand aan is ook nieuwbouw. Minder ingrijpend en tijdrovend misschien, maar niet minder belangrijk. We komen langs om uw wensen te bespreken, we maken een tekening en een planning en wijzen u ook op eventuele beperkingen, zoals bestaande leidingen.

Help, we gaan verbouwen!

Dat ook een verbouwing een heftig project kan zijn, blijkt wel uit het feit dat er televisieprogramma’s over worden gemaakt. Niet iedereen is een klusser, niet iedereen heeft er de tijd voor en soms is het project te groot of te moeilijk om zelf te doen. Afgezien daarvan zien mensen vaak enorm op tegen al die mensen over de vloer, lawaai, stof, puin en troep. Kortom, onderschat een verbouwing niet!

Maar wees gerust: de mensen van KBF Frederiks weten precies wat ze doen. Om te beginnen bereiden we u goed voor op wat er te gebeuren staat. Nadat we de wensen en de mogelijkheden hebben besproken, overleggen we de planning en de uitvoering van de verbouwingswerkzaamheden met u en maken we heldere afspraken over wat er gaat gebeuren.

Wij regelen alles voor u: het slopen, het afvoeren van puin en afval, de aanvoer van materialen, het leggen van leidingen, tegelwerk, stukadoorswerk, schilderwerk, vloerverwarming en installatiewerk.

Wanneer kunnen we beginnen?

Regelmatig onderhoud hoort bij de zorg voor uw huis

Het belang van regelmatig onderhoud hoeven we u niet uit te leggen. Schilderwerk, inspectie van schoorstenen en gootwerk en het vervangen van leidingen of de dakkapel bij lekkage horen allemaal bij de zorg voor uw huis. Doet u er niets aan, dan stapelen de problemen zich op. Ook last van achterstallig onderhoud? KBF Frederiks pakt het voor u aan.

Specialiteit: timmerwerk
Een van onze specialiteiten is timmerwerk. We gaan graag aan de slag met dakkapellen, trappen, houtwerk op zolder, het vervangen van kozijnen – die we op maat kunnen maken – en het maken of repareren van deuren en boei-delen.

Renovatie: de charme van een oud pand

Veel mensen vinden dat er niets boven een oud pand gaat. Glas-in-lood, hoge plafonds, grote ramen, schuifdeuren, statige trappen… een oud pand heeft karakter. Ja, maar enkel glas, hoge stookkosten en krakende trappen horen ook bij dat karakter, om nog maar te zwijgen van verouderde bedrading, half vergane riolering of een septic tank in de tuin en totaal ontbrekende isolatie!

De professionals van KBF Frederiks zetten graag hun tanden in uw renovatieproject. In samenwerking met uw architect en een aantal vertrouwde collega’s zorgen wij ervoor dat de renovatie van begin tot eind goed verloopt en binnen budget blijft. Daarbij garanderen we dat het karakter van uw oude pand volledig bewaard blijft, maar dat u van alle comfort van deze tijd kunt genieten.

Isolatie

Een huis dat niet geïsoleerd is, verliest veel warmte via ramen, deuren, de vloer van de begane grond en via het dak. Iedereen weet wel dat isolatie een goede zaak is. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft en dat u bespaart op energiekosten, want u hoeft minder te stoken om hetzelfde woongenot te bereiken. Maar geeft dat niet een hoop ellende en troep? En is dat niet heel erg duur?
Nou, dat valt nogal mee. KBF Frederiks is volledig op de hoogte van de nieuwste materialen en methodes en kan u uitgebreid adviseren over de juiste toepassing voor uw situatie.

Dakwerkzaamheden

Problemen met de dakkapel? Nieuwe dakbedekking nodig? Moeten de goten worden vervangen? Lekkage op zolder? De meest uiteenlopende werkzaamheden aan uw dak zijn in goede handen bij KBF Frederiks. Wij zorgen van A tot Z voor een geslaagde klus.
Omdat dakbedekking dag en nacht wordt blootgesteld aan weer en wind, kiezen wij voor kwaliteit. Zo werken we graag met EDPM dakfolie, een 1-laags synthetisch dakrubber. De voordelen zijn:

  • Blijft soepel en scheurt niet
  • Onderhoudsvrij
  • Het hele jaar door beloopbaar
  • Tot 465 m² naadloos
  • Volledig recyclebaar
  • Geen sloop van het bestaande dak
  • Tot 60% sneller

Stukadoorswerk

Als iets een vak apart is, is het stukadoren. Stukadoorswerk zorgt voor een mooie afwerking van wanden en plafonds. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor sierpleister, waarmee u uw huis een eigen sfeer geeft die helemaal bij u past. Er zijn allerlei mogelijkheden in kleur en structuur. Of ga voor traditioneel pleisterwerk; dit geeft een gladde ondergrond, die de basis vormt voor behang of schilderwerk.
KBF Frederiks heeft een aantal uitstekende stukadoors, waardoor we deze secure klussen in eigen beheer naar onze hoge maatstaven kunnen aanbieden.

Vloeren
Een cementdekvloer kan gebruikt worden als siervloer, maar kan ook als ondergrond dienen voor tegels, plavuizen, laminaat of houten vloerdelen.