Drukke baan? Slechte conditie? Hekel aan tuinieren? Of bent u juist een grote tuinliefhebber die zo veel mogelijk zelf wil doen? Als u hoe dan ook van een mooie tuin wilt genieten, belt u KBF Frederiks Hoveniers. Wij zijn namelijk professionele hoveniers en experts in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Ongeacht of u een halve postzegel of een enorm landgoed heeft, maken wij er een bijzondere tuin van die perfect aansluit op uw wensen en waar u nog vele jaren plezier van heeft. Als het aan ons ligt, kiest u voor gemak en hoeft u nooit een schoffel vast te houden. Maar dat bepaalt u natuurlijk helemaal zelf.

Het belang van een doordacht tuinontwerp

Een goed begin is het halve werk. Met een doordacht tuinplan bespaart u tijd en geld. Het is belangrijk dat degene die uw tuin ontwerpt, flexibel en creatief genoeg is om uw wensen en ideeën uit te werken in een plan dat rekening houdt met de beperkingen en mogelijkheden van uw tuin.
Bij KBF Frederiks Hoveniers werken we graag samen met u aan een goed ontwerp. Door in overleg te blijven, weten wij zeker dat de schetsen en tekeningen uitvoerbaar zijn en een mooie tuin opleveren, en weet u zeker dat uw tuin precies zo wordt als u hem graag hebben wilt.
Wilt u het hele jaar genieten van bloemen? Heeft u altijd al een moestuin willen hebben? Nodigt u elke week de familie uit voor de barbecue? Spelen de kinderen veel buiten? Wilt u graag een onderhoudsarme tuin? U zegt het maar. Het tuinontwerp dat we voor u maken, houdt rekening met al uw wensen.

Niet vergeten mee te nemen in uw tuinontwerp:

 • Terras en zithoek
 • Paden
 • Vijver
 • Verlichting
 • Pergola
 • Tuinafscheiding
 • Tuinhuisje
 • Beplanting
 • Riolering en drainage

Professionele tuinaanleg

Het tuinontwerp is klaar. Nu moet de tuin nog worden aangelegd. KBF Frederiks Hoveniers beschikt over alle kennis, mankracht en machines om uw tuin op een professionele manier aan te leggen. Ook bij de aanleg van uw nieuwe tuin moeten er keuzes worden gemaakt. Staan er bijvoorbeeld nog planten of bomen in de oude tuin die behouden moeten blijven? Gaan we gras inzaaien of leggen we graszoden? Nemen we bomen en struiken die al wat voller zijn of gaan we voor jonkies? Het zal in veel gevallen van uw budget afhangen wat u kiest. En dan is er nog de vraag of u zelf wilt meewerken aan de aanleg van uw tuin. Wij vinden goed overleg belangrijk en adviseren u graag.

De aanleg van uw tuin kan uit de volgende werkzaamheden bestaan:

 • Inmeten
 • Grondwerk en leidingen voor verlichting, vijver, drainage enz.
 • Bestrating en tuinafscheiding
 • Beplanting en inrichting

Kijk ook eens bij onze referenties, zo legden we een volledige voortuin opnieuw aan in Roden

Tuinonderhoud voor duurzaam genieten

Elk huis komt beter tot zijn recht met een goed onderhouden tuin. Het onderhoud van uw tuin is net zo belangrijk als het ontwerp en de aanleg. Niet alleen de bomen en planten in uw tuin groeien enthousiast en moeten regelmatig worden gesnoeid, het onkruid groeit misschien nog wel harder en kan uw tuin, inclusief bestrating, binnen een paar jaar volledig overwoekeren. Wat zonde van alle energie die aan uw mooi aangelegde tuin is besteed, terwijl regelmatig onderhoud niet veel tijd en geld kost!

KBF Frederiks Hoveniers verzorgt alle onderhoudswerkzaamheden aan uw tuin:

 • grasmaaien
 • bomen en struiken snoeien
 • onkruid verwijderen uit borders en bestrating
 • voorjaarsbeurt en/of winterklaar maken van uw tuin

Behalve het regelmatige onderhoud kunnen we veel voorkomende werkzaamheden in en rondom de tuin voor u uitvoeren, zoals graszoden leggen, planten vervangen, uw tuin renoveren, de bestrating herstellen of vervangen, het gazon verticuteren en opnieuw inzaaien of een waterpartij aanleggen.

Tuinonderhoud is mogelijk voor een vast bedrag per jaar.
Zullen we de mogelijkheden bespreken?

Tuinhuisje voor gezelligheid, werk en hobby

Een houten huisje, prieel of schuur in de tuin geeft gezelligheid en biedt talloze mogelijkheden. Behalve om spullen op te bergen kan zo’n tuinhuisje handig zijn om uw hobby onder te brengen en ongestoord bezig te kunnen zijn. U kunt er zelfs een aparte werkplek of thuiskantoor van maken. Rustiek, stoer, romantisch of strak – u bepaalt zelf hoe het eruitziet!

U kunt deze tuinhuisjes als een bouwpakket bij de bouwmarkt kopen. De mannen van KBF Frederiks zetten ze met alle plezier voor u in elkaar. Houdt u er wel rekening mee dat ze niet zo lang meegaan? Zeker als u er kostbare spullen in wilt bewaren (denk aan hobby of thuiskantoor) is een iets grotere investering de moeite waard. KBF Frederiks bouwt houten tuinhuisjes, prieeltjes, schuren, carports en garages op maat waar u vele jaren plezier van heeft. Inclusief water, verlichting en netwerkaansluitingen, geheel geïsoleerd en van alle gemakken voorzien als u wilt.

Zoals u al gezien heeft, is KBF Frederiks niet alleen een uitstekende hovenier. Omdat we ook helemaal thuis zijn in de bouw, is het maken van tuinhuisjes, pergola’s en andere bouwwerken voor ons aan de orde van de dag. Zo bent u compleet ontzorgd en verzekerd van een perfect eindresultaat!

Wat mogen we voor u bouwen?

Bestrating en sierbestrating

Het aanleggen van bestrating en sierbestrating voor particulieren en bedrijven is een van onze specialiteiten. We zorgen voor vlakke terrassen, strakke opritten en verrassende paden. Na verloop van tijd kan het door de werking van de ondergrond of bijvoorbeeld wateroverlast voorkomen dat de bestrating hier en daar verzakt. We maken hem weer als nieuw! Zijn uw ideeën veranderd? Dan zorgen we voor herbestrating.
We leveren nieuwe en gebruikte stenen, straatzand, siergrind, houtwerk en nog veel meer. Vraag ons gerust naar het uitgebreide overzicht.

KBF Frederiks Hoveniers maakt overigens ook vlonders en schuttingen. Een idee voor uw tuin?